Site logo

Carmen Wouters

Virtual Business Support werd in 2015 in Sofia opgericht door Alison Stessens. Alison draait al heel wat jaartjes mee als freelancer & Virtual Assistant. Ze startte in 1996 in bijberoep ter ondersteuning van dokters met een thuispraktijk. Haar activiteiten evolueerden snel zodat ze er in 2000 haar hoofdberoep van maakte. Van dan af verlegde ze haar focus volledig naar KMO’s om ze te ondersteunen op vlak van marketing, communicatie, organisatie & administratie.

Al snel kreeg ze veel teveel werk. Dat zette haar ertoe aan om enkel nog de taken die ze zelf met plezier doet, over te houden en voor de overblijvende opdrachten andere freelancers te zoeken. Zo is Alive bvba (in België) tot stand gekomen voor een all in one business support met een eigen netwerk van freelancers. Het gevolg was dat ze vooral opdrachten moest zoeken voor anderen en dikwijls ook problemen moest oplossen. Iets waar ze niet langer blij van werd.

 

VA Academy

Vanuit haar ervaringen voelde zij vooral ook de noodzaak om freelancers te tonen hoe ze hun activiteiten best aanpakken en hoe ze hun business kunnen uitbouwen. Sinds 2016 begeleidt zij in de VA Academy (startende) Virtual Assistants & freelancers. Dit zowel in videotrainingen als in 1-on-1 coachingtrajecten VA’s en freelancers begeleidt om hun business nóg beter aan te pakken.

Alison verzamelde de tips die in de VA Academy aan bod komen in een boek bomvol concrete tips. Het kreeg de titel “101 tips voor een succesvolle business als virtual assistant“. Het boek geeft je ook GRATIS toegang tot een online platform waar je templates kan downloaden, filmpjes kan bekijken, handigheidjes te weten komt, en zoveel meer.

www.va-academy.be

 

 

Belgian Federation of Freelancers & Virtual Assistants vzw (BFFVA)

In juni 2019 richtte Alison de eerste en enige beroepsfederatie voor freelancers & VA’s op. BFFVA wil freelancers & VA’s in één klik met elkaar ‘verbinden’. Om van elkaar te leren, naar elkaar door te verwijzen, samen te werken en je netwerk uit te breiden… Als toetredend lid krijg je een kwaliteitslabel, waardoor je automatisch wordt getipt bij opdrachtgevers en ook systematisch bovenaan de zoeklijsten komt te staan op www.ikzoekeenprofessional.eu.

Op www.BFFVA.be ontdek je alle voorwaarden om toe te treden. Ook kan je op regelmatige basis deelnemen aan boeiende infosessies, bijscholingen, masterminds, vergaderingen… Zo ben je professioneel optimaal omringd om het beste van jezelf te geven. Leden van BFFVA krijgen een gratis vermelding op www.ikzoekeenprofessional.eu.

www.BFFVA.be

 

Meer over Alison Stessens lees je op alisonstessens.be..